• Skickas inom 1-3 vardagar / Säkra betalningar / Hållbara leveranser (Frakt 49 kr)
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna

BAMBOO - UNISEX - LIGHTWEIGHT

Hållbara bambuprodukter

KLÖVER Details grundades 2022 och är ett nytt svenskt varumärke som erbjuder hållbara accessoarer och livsstilsprodukter i bambu. Med vår skandinaviska, tidlösa och minimalistiska design vill vi utmana slit-och-släng-samhället genom att erbjuda produkter som inte bara är naturligt vackra, utan också bättre för miljön.

Den som väljer att bära en något från KLÖVER Details ska känna sig stolt över sitt medvetna val. Våra produkter är tillverkade av räddad spillbambu, som annars hade gått förlorad vid exempelvis möbeltillverkning. Att inspirera till en bättre och mer hållbar vardag för alla är vår mission.

Varför bambu?

Bambu är ett av världens snabbast växande träliknande material, men är egentligen inte ett träd utan ett slags unikt gräs. Bambu kan växa över en meter per dag, och skördas redan efter 4-5 år (till skillnad mot träd som ofta behöver växa i minst 10 års tid innan de kan användas i produktion). 

Bambu är ett hållbart material och behöver endast minimalt med vatten vilket gör bambu till ett mycket resurssnålt material. Bambu behöver inte heller några kemikalier eller gödningsmedel för att kunna växa, utan kan istället till och med även förbättra kvaliteten på jorden där den växer.

Det finns över 1700 olika bambuarter, varav de flesta är både dekorativa och användbara i hushåll och produktion världen över. Bambu växer naturligt i södra Asien. En av de tre snabbast växande och mest användbara av bambuarter heter Moso bambu (Moso, Phyllostachys edulis).

Våra produkter är dessutom tillverkade av räddad spillbambu från FSC-certifierade leverantörer, som annars hade gått förlorad vid exempelvis möbeltillverkning.