• Skickas inom 1-3 vardagar / Säkra betalningar / Hållbara leveranser (Frakt 49 kr)
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna

BAMBOO - UNISEX - LIGHTWEIGHT

Skandinavisk design med fokus på hållbarhet genom hela kedjan från produktion till leverans, genom noga utvalt material och en minimalistisk design som inte påverkas av trender.  

Bambumaterialet i denna klocka är av arten Moso bambu (Phyllostachys edulis) och kommer från Hunan provinsen i Kina, vilket är en av världens tio mest framstående och kontrollerade bambu-provinser. 

All paketering är hänsynsfullt framtagen och både bambumaterial samt våra förpackningar är FSC®-certifierat och tillverkat under kontrollerade, säkra och rättvisa förhållanden.

Varje såld klocka planterar även nya träd! 

Varför bambu?

Bambu är ett av världens snabbast växande träliknande material, men är egentligen inte ett träd utan ett slags unikt gräs. Bambu kan växa över en meter per dag, och skördas redan efter 4-5 år (till skillnad mot träd som ofta behöver växa i minst 10 års tid innan de kan användas i produktion). 

Bambu är ett hållbart material och behöver endast minimalt med vatten vilket gör bambu till ett mycket resurssnålt material. Bambu behöver inte heller några kemikalier eller gödningsmedel för att kunna växa, utan kan istället till och med även förbättra kvaliteten på jorden där den växer.

Det finns över 1700 olika bambuarter, varav de flesta är både dekorativa och användbara i hushåll och produktion världen över. Bambu växer naturligt i södra Asien. En av de tre snabbast växande och mest användbara av bambuarter heter Moso bambu (Moso, Phyllostachys edulis).

Våra produkter är dessutom tillverkade av räddad spillbambu från FSC-certifierade leverantörer, som annars hade gått förlorad vid exempelvis möbeltillverkning.